Ingvild Græsvold

fiolin

Ingvild er utdannet fiolinist ved Universitetet i Agder. Ingvild arbeider som frilans musiker og fiolinpedagog med hovedsete i Oslo. 

Hun er en allsidig musiker som liker å jobbe med ulike sjangre. 

For å nevne noen prosjekter har Ingvild jobbet som fiolinist i DKS/Rikskonsertene med ulike ensembler i en årrekke. Forestillinger og konserter som kan nevnes er "Peter og ulven" av Prokoviev (som deltok på en rekke turnéer og festivaler i Norge, Finland og Sverige), "Tett på musikken"(turnéer i Drammen og cd-innspilling), "Fakkelens øye"  (som inneholdt Wergelands tekster og nyskrevet musikk av Knut Avenstroup Haugen for sang,strykekvartett og harpe). 

Hun spiller også 1.fiolinist i Fagottkorets julekonserter, har vært solist i en rekke kirkekonserter, er frilans orkestermusiker og da gjerne i samarbeid med kor som feks Pauli kor og Bragernes kor.

Hilde Chapman

fiolin

Hilde spilte fiolin ved Lier musikkskole samt klarinett i Sylling skolekorps. Etter musikklinja på St. Hallvard tok hun kandidatstudiet ved Norges Musikkhøgskole, etterfulgt av utøvende diplomstudier ved Trinity College of Music i London. Hilde bodde så i England i mange år og jobbet bl. a. med London Philharmonic Orchestra, London Mozart Players, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra og flere ulike BBC-orkestre. Hun flyttet tilbake til Norge for to år siden og har jobbet frilans bl. a. i Den norske operas orkester og ulike sammensatte orkestre og tidligmusikk-ensembler som Barokksolistene.

Hilde spiller barokkfiolin og hardingfele, har tatt PPU ved musikkhøgskolen og har nylig begynt en 20 % stilling ved Drammen kulturskole.

Anna Helgadottir

cello

Anna Helgadóttir trådte sine første celloår i Veslefrikk strykeorkester under ledelse av Margrete Rebbestad som også var hennes første cellolærer. Da Anna var 15 ble hun tatt opp i Baratt-Due Musikkinstitutts kammerorkester under ledelse av Stephan Barratt-Due. Samtidig studerte hun med Bjørn Solum (solocellist Oslo Filharmoniske orkester). Studiene ved Barrat Dues Musikkinstitutt og senere Norges musikkhøgskole, bragte henne til en Bachelor of Music. Hun har deltatt i mesterklasser hos store navn som Erling Bløngdal Bengtsson, barokkcellistene Tormod Dalen og Phoebe Carrai, Harro Ruijsenaars, Truls Mørk og Aage Kvalbein. Med  middlelalerensemblet Vox Antiqua som i tillegg til Anna på middelalderfidel består av Marilena Zlatanou - sang, og Vegard Lund - lutt, holder hun jevnlig konserterrundt i Norge.

Anna er også medlem av verdensmusikkorkesteret Ellayali orchestra. I tillegg underviser Anna cello og samspill ved flere kulturskoler på Østlandet.

IMG_0877.jpg

Katinka Nilsen

fiolin

Katinka begynte å spille fiolin som fire-åring. Nå er hun student på Bachelor utøvende musikk ved Barratt Due musikkinstitutt hos Stephan Barratt-Due. I tillegg har hun jevnlig kontakt med professor Dora Schwarzberg i Wien. Hun har vært solist en rekke ganger med orkester og vunnet priser i nasjonale og internasjonale konkurranser, blant annet 1.pris i International Music Competition Young Interprets ”Música Callada”, og 3.pris i Fjord Cadenza. Katinka har mottatt stipend fra Tom Wilhelmsen Stiftelse, Nedre Eikers kulturstipend, Else Marie & Arvid Falk ́s legat, og Ticons musikkstipend og Sparebanken Øst Sprang Kulturstipend i 2018. I 2019 er hun utdøver i papillonprosjektet på Valdres Sommersymfoni for nordens fremste unge musikere. Hun spiller på en fiolin utlånt av Dextra Musica. 

Thomas.jpg

thomas Schoofs Melheim

lutt

Thomas Schoofs Melheim er luttist og gitarist utdanna ved Griegakademiet og Norges Musikkhøgskole, med spesialisering i kammermusikk og akkompagnement. I tillegg til utstrakt konsertverksemd i Norge er han kordirigent og musikklærar ved Ljan skole. Melheim er fast medlem i tre aktive tidligmusikkensemble med base i Oslo:

Ensemble Hieronymus, Biobarokk, og Ensemble Wirakocha.