top of page

Ingvild Græsvold

fiolin

Ingvild er utdannet fiolinist ved Universitetet i Agder. Ingvild arbeider som frilans musiker og fiolinpedagog med hovedsete i Oslo. 

Hun er en allsidig musiker som liker å jobbe med ulike sjangre. 

For å nevne noen prosjekter har Ingvild jobbet som fiolinist i DKS/Rikskonsertene med ulike ensembler i en årrekke. Forestillinger og konserter som kan nevnes er "Peter og ulven" av Prokoviev (som deltok på en rekke turnéer og festivaler i Norge, Finland og Sverige), "Tett på musikken"(turnéer i Drammen og cd-innspilling), "Fakkelens øye"  (som inneholdt Wergelands tekster og nyskrevet musikk av Knut Avenstroup Haugen for sang,strykekvartett og harpe). 

Hun spiller også 1.fiolinist i Fagottkorets julekonserter, har vært solist i en rekke kirkekonserter, er frilans orkestermusiker og da gjerne i samarbeid med kor som feks Pauli kor og Bragernes kor.

Hilde Chapman

fiolin

Hilde spilte fiolin ved Lier musikkskole samt klarinett i Sylling skolekorps. Etter musikklinja på St. Hallvard tok hun kandidatstudiet ved Norges Musikkhøgskole, etterfulgt av utøvende diplomstudier ved Trinity College of Music i London. Hilde bodde så i England i mange år og jobbet bl. a. med London Philharmonic Orchestra, London Mozart Players, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra og flere ulike BBC-orkestre. Hun flyttet tilbake til Norge for to år siden og har jobbet frilans bl. a. i Den norske operas orkester og ulike sammensatte orkestre og tidligmusikk-ensembler som Barokksolistene.

Hilde spiller barokkfiolin og hardingfele, har tatt PPU ved musikkhøgskolen og har nylig begynt en 20 % stilling ved Drammen kulturskole.

Anna Helgadottir

cello

Anna Helgadóttir trådte sine første celloår i Veslefrikk strykeorkester under ledelse av Margrete Rebbestad som også var hennes første cellolærer. Da Anna var 15 ble hun tatt opp i Baratt-Due Musikkinstitutts kammerorkester under ledelse av Stephan Barratt-Due. Samtidig studerte hun med Bjørn Solum (solocellist Oslo Filharmoniske orkester). Studiene ved Barrat Dues Musikkinstitutt og senere Norges musikkhøgskole, bragte henne til en Bachelor of Music. Hun har deltatt i mesterklasser hos store navn som Erling Bløngdal Bengtsson, barokkcellistene Tormod Dalen og Phoebe Carrai, Harro Ruijsenaars, Truls Mørk og Aage Kvalbein. Med  middlelalerensemblet Vox Antiqua som i tillegg til Anna på middelalderfidel består av Marilena Zlatanou - sang, og Vegard Lund - lutt, holder hun jevnlig konserterrundt i Norge.

Anna er også medlem av verdensmusikkorkesteret Ellayali orchestra. I tillegg underviser Anna cello og samspill ved flere kulturskoler på Østlandet.

IMG_0877.jpg

Katinka Nilsen

fiolin

Katinka begynte å spille fiolin som fire-åring. Nå er hun student på Bachelor utøvende musikk ved Barratt Due musikkinstitutt hos Stephan Barratt-Due. I tillegg har hun jevnlig kontakt med professor Dora Schwarzberg i Wien. Hun har vært solist en rekke ganger med orkester og vunnet priser i nasjonale og internasjonale konkurranser, blant annet 1.pris i International Music Competition Young Interprets ”Música Callada”, og 3.pris i Fjord Cadenza. Katinka har mottatt stipend fra Tom Wilhelmsen Stiftelse, Nedre Eikers kulturstipend, Else Marie & Arvid Falk ́s legat, og Ticons musikkstipend og Sparebanken Øst Sprang Kulturstipend i 2018. I 2019 er hun utdøver i papillonprosjektet på Valdres Sommersymfoni for nordens fremste unge musikere. Hun spiller på en fiolin utlånt av Dextra Musica. 

Thomas.jpg

thomas Schoofs Melheim

lutt

Thomas Schoofs Melheim er luttist og gitarist utdanna ved Griegakademiet og Norges Musikkhøgskole, med spesialisering i kammermusikk og akkompagnement. I tillegg til utstrakt konsertverksemd i Norge er han kordirigent og musikklærar ved Ljan skole. Melheim er fast medlem i tre aktive tidligmusikkensemble med base i Oslo:

Ensemble Hieronymus, Biobarokk, og Ensemble Wirakocha.

Foto Maria Ines fiolin 2020.png

Maria Ines Zanovello

fiolin

Maria (f. 1991) ble utdannet som klassisk fiolinist ved konservatoriet i Padova hos professor Giovanni Angeleri før samarbeid med Stefano Montanari gjorde henne mer interessert i barokkfiolin og historisk oppførelsespraksis. Dermed fortsatte hun med studier i barokkfiolin hos professor Giorgio Fava ved konservatoriet i Castelfranco Veneto, hvor hun fullførte en mastergrad med høyeste utmerkelse. Videre tok hun en ny mastergrad i barokkfiolin hos Anton Steck ved musikkhøyskolen i Trossingen, Tyskland. I 2015 deltok hun i European Union Baroque Orchestra. Hun spiller jevnlig med Academia Montis Regalis, FreitagsAkademie Bern, Il Teatro Armonico, Oslo Circles, Barokkanerne, Oslo 415, Ensemble L'Asfodelo og i andre kammerensembler i mange av de viktigste konsertsalene i Europa.

Karolina.jpg

Karolina Radzej

fiolin

Karolina Radziej er utøvende fiolinist med barokkmusikk som spesiale. Hun er høyskolelektor ved Barratt Due musikkinstitutt og underviser i fiolin og kammermusikk ved Musikkskolen.

Hun har studert fiolin hos Piotr Janowski og har en master i fiolin fra Norges Musikkhøgskole.

Radziej har spilt med anerkjente ensembler som Barokksolistene, Barokkanerne, Arte dei Suonatori i Polen, Theater of Voices og Paul Hillier i København. Hun har samarbeidet og vært medsolist med blant andre Gottfried von der Goltz, Kati Debretzeni og Rachel Podger. Hun spiller jevnlig i Oslo-Filharmonien.

Sammen med barokkkvartetten Nattergal har hun turnert i Bangladesh og Norge som en del av Rikskonsertenes skoleproduksjoner.

Karolina Radziej underviser ved Valdres Sommersymfoni og Ringerike sommersymfoni. Hun er ansatt som høyskolelektor ved Barratt Due Musikkinstitutt.

IngridØkland.jpg

Ingrid Økland

barokkfiolin/Viola d'amore

Ingrid Økland er frilanser på barokkfiolin og viola d’amore. Hun er initiativtaker til egne prosjekter og jevnlig medvirkende i de fleste norske barokkensemblene. Hun spiller fast med Barokkanerne, og er styreleder for nettverket Barokk-kooprativet, som arbeider for samarbeid og fellesskap innad i det norske barokkmiljøet. Hun driver ensemblet Christian IV Consort, som med minst 12 årlige konserter og støtte fra Kulturrådet siden 2015, er en viktig bidragsyter til Oslos tidligmusikkscene. Ingrid jobber også som orkesterprodusent for Kringkastingsorkesteret (NRK) og fiolinlærer for Oslo Private Musikkskole.

Anna_Carlsen.jpg

Anna Carlsen

cello

Anna Carlsen har diplomeksamen i barokkcello fra Haute Ecole de Musique de Genève og har spilt med bl.a. European Union Baroque Orchestra og Orchestra of the Age of Enlightenment. Hun er medlem av Barokkanerne og spiller med ensembler som JSB- Ensemble,  Oslo Barokkorkester, Christian IV Consort, Nivalis Barokk og Oslo 415. Hun er i tillegg gambist og cellolærer i Lier og Drammen kulturskoler.

bottom of page