top of page
049F6893.jpg

Monica Tomescu-Rohde 

piano

Monica har sin utdannelse fra Musikkuniversitetet i Bucuresti, Romania, Musikkonservatoriet i Tromsø og Diplom i utøving fra Norges Musikkhøgskole.

Hun har vunnet flere konkurranser, den første som tiårig. I løpet av studieårene deltok hun i flere mesterklasser med kjente pianister som Lazar Bermann, Liv Glaser, Jiri Hlinka og flere.  Hun er en aktiv konsertpianist, både som solist og akkompagnatør. Hun har samarbeidet med flere festivaler som bl. a.  ArcTic i Piteå, Sverige, Oslo Griegfestival, Oslo Operafestival og "Vinterlydfestivalen"i Oslo. 

Hun har hatt radioopptredener både ved rumensk og norsk kringkasting.  Monica er også leder for Musikkens venner Drammen og styremedlem av Kulturforum Drammen.

www.monicatomescurohde.no

Christina Kobb

piano

Våren 2007 avla Christina Kobb mastereksamen ved Norges musikkhøgskole som den første i Skandinavia med hammerklaver hovedinstrument. Hun har også studert 4 år ved Royal Conservatoire i Haag med Bart van Oort og Stanley Hoogland, og et år med hammerklaver-nestoren Malcolm Bilson ved Cornell University i USA. I år avslutter hun sitt doktorgradsarbeid ved Norges musikkhøgskole hvor hun, som en av de få på verdensbasis har hun fordypet seg i historisk klaverteknikk fra Wien tidlig på 1800-tallet, og dermed har et unikt utgangspunkt for fortolkning av dette rike repertoaret. Christina underviser også i musikkhistorie og historisk interpretasjon ved Norges musikkhøgskole og er medredaktør i et nytt online fagtidsskrift for musikk, Music & Practice.

http://www.fortepiano.no/om-christina-kobb/

AlinaR.jpg

Alina rotaru

cembalo

Alina Rotaru studerte piano og kordirigering ved musikkonservatoriet i hjembyen Bucuresti. Etter å ha flyttet til Tyskland i 1999, studerte hun cembalo med Siegbert Rampe og Wolfgang Kostujak i Duisburg, Carsten Lohff og Detlef Bratschke i Bremen og Bob van Asperen i Amsterdam. Siden 2006 har hun undervist i cembalo ved kunstuniversitetet i Bremen (Hochschule für Künste). 

Som soloartist har hun opptrådt i de fleste europeiske land, og dessuten i Japan, Sør-Amerika og USA. Hennes soloinnspillinger med cembalo-verker av J.P. Sweelinck, J. J. Froberger og engelske virginalister har mottatt utmerkede anmeldelser i musikkpressen, noe som har plassert henne på listen blant de mest lysende cembalistene av den nyere generasjonen.

Alina Rotaru bor for tiden i Vilnius, Litauen. Sammen med bratsjisten Darius Stabinskas har hun etablert ensemblet MORGAINE, som hadde sin debutkonsert i 2016.

https://alinarotarumusic.wordpress.com/

 

julie-yuqing-ye_edited_edited.jpg

Julie Yuqing-Ye

piano

  Julie Yuqing Ye ble født i 1992 og hun fullførte nettopp diplomstudiet på Norges Musikkhøgskole, der hun de siste årene har tatt timer hos Marianna Shirinyan og Håvard Gimse.

  På sin diplomkonsert i mars 2017 spilte hun Schostakovitsj Pianokonsert sammen med Norges Musikkhøyskolens Symfoniorkester under ledelse av Karl Heinz-Steffens. Før dette hadde hun blant annet vært solist med Oslo Symfoniorkester og Bærum Symfoni- orkester, og spilt både solo og kammermusikk i Oslo Konserthus og Den Norske Opera og Ballet, Wigmore Hall of Milton Court Concert Hall i London.

Av musikkfestivaler hun har spilt i kan nevnes kammermusikkfestivalene i Oslo, Trond- heim, Bergen og i utlandet Oxford Philomusica Piano Festival, Beijing International Music Festival, International Summer Academy Mozarteum og Collegium Musicum, Pom- mersfelden.

Olga_edited.jpg

Olga Jørgensen

piano

  Olga Jørgensen (f.1992) avsluttet sin bachelorgrad med en First Class Honours Degree ved The Royal Academy of Music i London i 2015 hvor hun studerte med professor Hamish Milne. Deretter tok hun sin mastergrad ved Norges Musikkhøgskole med Håvard Gimse og Kathryn Stott som sine lærere. Hun tar nå en mastergrad til for å bli operarepetitør under Boris Schäfer ved Den Norske Opera og Ballett.

  I mars 2016 var Olga solist med Bergen Filharmoniske Orkester under De Unges Konsert. Olga har vunnet en rekke priser, blant annet 1. pris ved Ungdommens Musikkmesterskap hele fem ganger, og også 1. pris i St Martin in the Fields Chamber Music Competition og Malta International Music Competition. I 2017 mottok hun et av to Yamaha Music Stipend for Skandinavia. 

  Fremtidige opptredener inkluderer blant annet en konsert ved Oxford Lieder Festival med mezzosopran Eira Sjaastad Huse og en turne med Bergen Nasjonale Opera ved deres oppsetning av Bizets Carmen i høst. 

Foto Peter Adamik_edited.jpg

Thormod Rønning kvam

piano

har de siste årene etablert seg blant Norges mest spennende unge pianister. Han opptrer jevnlig både som solist og kammermusiker i konserthus over hele Skandinavia, og nylige samarbeid inkluderer Arve Tellefsen, Eir Inderhaug, Sandra Lied Haga, Halvor Festervoll Melien og Eivind Ringstad. Han har spilt på direktesendinger i radio og TV og har i tillegg opptrådt både i Sverige, Island, Russland, Ungarn, Italia, Østerrike, Tyskland, Nederland og England, i sistnevnte med flere konserter bl.a. i Londons Wigmore Hall. Han har innledet en rekke samarbeid også på tvers av kunstartene og har i det siste jobbet tett med skuespillere som Ola B. Johannessen og Kåre Conradi.

Engasjementer som festivalartist de siste årene inkluderer Lake District Summer Music (2018), Stavanger Kammermusikkfestival (2017), Midtåsen kulturfestival (2017), Festival Dino Ciani (Cortina d’Ampezzo, Italia 2016), Risør kammermusikkfest (2015), Festspelen i Piteå (2015). Han har blant andre også jobbet med dirigentene Rune Bergmann, Kjell Seim og Jon Terje Svendsen.

bottom of page