top of page

Marianna von Martines

1744 - 1812

Galleri Athéne

Lørdag 29. mai 2021, kl.14:00

Kjøp billetter her

Det er ikke mange som har hørt om Marianna von Martines (1744-1812). Hun var en dyktig sanger og pianist, og har etterlatt seg en betydelig produksjon av vokalmusikk; både konsert-arier og messer, samt verker for klaver.
Hennes familie delte leilighet med forfatteren Pietro Metastasio i Wien.
J. Haydn bodde på loftet, og komponisten og sanglæreren Nicola Porpora bodde der også en periode. Hun spilte angivelig firhendig med Mozart, og fikk vie sitt liv til musikken, takket være en generøs arv fra hoffpoeten, Metastasio.
På denne konserten blir dere tatt med inn i Alte Michaelerhaus i Wien på 1760-tallet, og utøverne setter Martines’ musikk i sammenheng med en ung Joseph Haydn.
Utøvere:
Ingrd.jpg

Ingrid Vetlesen har sin utdannelse fra konservatoriene i Tromsø og Stavanger, samt Operaakademiet i København. Hun debuterte i 2008 ved Det Kongelige Teater som Barbarina i Figaros Bryllup, og har siden sunget roller ved teatre og festivaler i både Norge og utlandet (Aarhus Sommeropera, Nationaltheatret, Grieg-festivalen, Dubrovnik Summer Festival, Fjøsfestivalen, Oslo Operafestival m.m.). I tillegg er hun en ettertraktet solist og kammermusiker (Oslo Bach-kor, Solistkoret, Ullern Kammerkor, Sofienbergkoret, Københavns Drengekor m.m). I 2007 var hun finalist i Dronning Sonja Nasjonale konkurranse, og i 2009 vant hun Opera Grand Prix under Oslo operafestival.

www.ingridvetlesen.com

Foto Maria Ines fiolin 2020.png

Maria Ines Zanovello (f. 1991) ble utdannet som klassisk fiolinist ved konservatoriet i Padova hos professor Giovanni Angeleri før samarbeid med Stefano Montanari gjorde henne mer interessert i barokkfiolin og historisk oppførelsespraksis. Dermed fortsatte hun med studier i barokkfiolin hos professor Giorgio Fava ved konservatoriet i Castelfranco Veneto, hvor hun fullførte en mastergrad med høyeste utmerkelse. Videre tok hun en ny mastergrad i barokkfiolin hos Anton Steck ved musikkhøyskolen i Trossingen, Tyskland. I 2015 deltok hun i European Union Baroque Orchestra. Hun spiller jevnlig med Academia Montis Regalis, FreitagsAkademie Bern, Il Teatro Armonico, Oslo Circles, Barokkanerne, Oslo 415, Ensemble L'Asfodelo og i andre kammerensembler i mange av de viktigste konsertsalene i Europa.

Karolina.jpg

Karolina Radziej er utøvende fiolinist med barokkmusikk som spesiale. Hun er høyskolelektor ved Barratt Due musikkinstitutt og underviser i fiolin og kammermusikk ved Musikkskolen.

Hun har studert fiolin hos Piotr Janowski og har en master i fiolin fra Norges Musikkhøgskole.

Radziej har spilt med anerkjente ensembler som Barokksolistene, Barokkanerne, Arte dei Suonatori i Polen, Theater of Voices og Paul Hillier i København. Hun har samarbeidet og vært medsolist med blant andre Gottfried von der Goltz, Kati Debretzeni og Rachel Podger. Hun spiller jevnlig i Oslo-Filharmonien.

Sammen med barokkkvartetten Nattergal har hun turnert i Bangladesh og Norge som en del av Rikskonsertenes skoleproduksjoner.

Karolina Radziej underviser ved Valdres Sommersymfoni og Ringerike sommersymfoni. Hun er ansatt som høyskolelektor ved Barratt Due Musikkinstitutt.

IngridØkland.jpg

Ingrid Økland er frilanser på barokkfiolin og viola d’amore. Hun er initiativtaker til egne prosjekter og jevnlig medvirkende i de fleste norske barokkensemblene. Hun spiller fast med Barokkanerne, og er styreleder for nettverket Barokk-kooperativet, som arbeider for samarbeid og fellesskap innad i det norske barokkmiljøet. Hun driver ensemblet Christian IV Consort, som med minst 12 årlige konserter og støtte fra Kulturrådet siden 2015, er en viktig bidragsyter til Oslos tidligmusikkscene. Ingrid jobber også som orkesterprodusent for Kringkastingsorkesteret (NRK) og fiolinlærer for Oslo Private Musikkskole.

https://www.ingridokland.no/

Anna_Carlsen.jpg

Anna Carlsen har diplomeksamen i barokkcello fra Haute Ecole de Musique de Genève og har spilt med bl.a. European Union Baroque Orchestra og Orchestra of the Age of Enlightenment. Hun er medlem av Barokkanerne og spiller med ensembler som JSB- Ensemble,  Oslo Barokkorkester, Christian IV Consort, Nivalis Barokk og Oslo 415. Hun er i tillegg gambist og cellolærer i Lier og Drammen kulturskoler.

bottom of page