top of page
VA 2 bildet.JPG

Vox Antiqua

Vox Antiqua er et av landets mest etterspurte ensembler med middelaldermusikk på repertoaret. Ensemblets framførelser bygger på grundige studier av tilgjengelig notemateriale og beskrivelser av fram-føringspraksis, kombinert med egen fantasi og intuisjon. Mye av deres repertoar er de alene om å framføre i Norge, og alt presenteres med forklarende kommentarer mellom musikkinnslagene.
Siden 1985 har de holdt årlige konsertserier i klosterruinene på Hovedøya, støttet av Oslo kommune, hvert år med forskjellig tema-program.

I 2000 lanserte de CD innspillingen: Ahi! Amours med kjærlighetssanger fra middelalderen og i 2008 Mariam Matrem, med sanger til ære for Maria fra forskjellige middelalder manuskripter, ble gitt ut på Bergen Digital plateselskap.

http://zlatanou.net/voxantiqua/

 

Triobilde_DSC4592.jpg

Trio Idiva

Idiva har en spesiell interesse for å framføre verker av kvinnelige komponister fra fortid og nåtid. De vil med sine konserter bidra til å gjøre disse kvinnenes liv og musikk bedre kjent for publikum.

https://idivatrio.weebly.com/

 

Bilde 1.februar.jpg

5 på tvers

Fløytekvintetten 5 på Tvers ble etablert høsten 2011. Siden oppstarten har 5 på Tvers spilt jevnlig konserter og deltatt på festivaler i inn og utland. I januar 2017 var kvintetten hovedgjest med fokus på kammermusikk under Fløytefest i Skien. I juni urfremføre 5 på Tvers Bjørn Bolstad Skjelbred, Quintet for flutes (2017) under Norsk Fløytefestival og i august 2017 var 5 på Tvers igjen invitert til National Flute Association i Minneapolis, USA, hvor de spilte Bjørn Bolstad Skjelbred, Quintet for flutes (2017), Geir Sundbø, Winter Scene (2016) og Norsk folkemusikk sammen med gjestene Håkon Høgemo, hardingfele og Kjell Tore Innervik, slåttetromme.

http://5patvers.wixsite.com/5patvers

 

bottom of page