top of page

Dyrbar kjærlighet

Lørdag 21. august kl. 14:00

Galleri Athéne

Grønland 57, 3045 Drammen

Helene Wold, sang

Vegard Lund, gitar/lutt

Konserten fokuserer på den dyrbare kjærligheten og inkluderer sanger og instrumentalstykker av komponister som Agathe Backer Grøndahl, Sofia Gubaidulina, Emilia Giuliani, Thea Musgrave og Germaine Tailleferre. 

Musgrave henter sin inspirasjon fra engelske kjærlighetstekster fra ca. 1600 og det er da naturlig å knytte disse sangene sammen med musikk av Barbara Strozzi, som var en av de største sangkomponistene tidlig på 1600-tallet.

Det meste av musikken i dette programmet preker tilbake på stil- og formelementer fra den tidlige barokken. 

Helene Wold og Vegard Lund har sammen gjort en lang rekke konserter, radio- og fjernsynsopptredener, helt siden de i 1992 vant The Portallion Chamber Music Prize, i London. De har også utgitt to kritikerroste CD-er med henholdsvis tyske Lieder og nordiske romanser, for Lawo Classics.

 

Helene Wold reiste til London som 19-åring for å studere sang ved Guildhall School of Music and Drama og National Opera Studio.

Etter endt utdannelse har hun vært solist ved en rekke operahus, blant annet ved Den Norske Opera og Glyndebourne Festival Opera i England. Av operaroller kan nevnes: Zerlina (Don Giovanni) Susanna, Barbarina (Le Nozze di Figaro), Amor (Orfeo ed Euridice), Silberklang (Der Schauspieldirektor), Belinda (Dido and Aeneas), Lucy (The Telephone) og Oscar (Un Ballo in Maschera). 


Ved siden av å være operasanger blir hun ofte benyttet til oratorier, tidligmusikk, samtidsmusikk og også som skuespiller. Sommeren 2011 opptrer hun både som skuespiller og sanger (Helena) i Alvedronningen (En Midtsommernattsdrøm) av Shakespeare/Purcell på Ramme Gård/Hvitsten. Romanser/Lieder står også Helenes hjerte nær. I dette repertoaret samarbeider hun regelmessig med Liv Glaser (hammerklaver), Eugene Asti (piano) og Vegard Lund (tidlige gitarer). Hun har blant annet hatt romansekonserter på Troldhaugen, Den Gamle Logen (Norge), Purcell Room, Queen Elisabeth Hall og Wigmore Hall (England). Hun har også turnert i Japan, Sør Afrika og i store deler av Europa. Helene har sunget med Norges ledende symfoniorkestre, og har jobbet med forskjellige produksjoner for Den kulturelle Skolesekken.

Vegard Lund er utøver på lutt, gitar og andre historiske strengeinstrumenter og er en av landets mest aktive musikere innen tidlig musikk.

Hans solodebut i St John's Smith Square, London, fikk strålende presseomtaler og førte til engasjementer for både BBC radio og fjernsyn.

I løpet av de siste årene har han deltatt på en rekke festivaler, blant annet: Stavanger Kammermusikkfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Musikkfestuke i Nordland og Stockholm tidligmusikkfestival.

Som solist og kammermusiker har han deltatt på festivaler og konsertserier i de fleste europeiske land, i Sør-Afrika og i USA.

Med sin egen gruppe, Ensemble Freithoff, fremfører han alt fra verk i kammermusikkformat til kor og orkesterverk.

Han har også jobbet som utøver og musikalsk leder i en lang rekke teater- og operaproduksjoner, og ikke minst som et sentralt element i lydbildet til flere spillefilmer som Kinamann og Tordenskiold,, begge i regi av Henrik Rubens Genz.

Vegard Lund har deltatt på flere ti-talls CD-innspillinger som solist, akkompagnatør og kammermusiker. 

bottom of page